full screen background image

Snelheid

Er kunnen diverse redenen zijn waarom een website traag is. Zo is de web server van grote invloed op de snelheid van een website. Is deze bijvoorbeeld niet overbelast, is de software goed geconfigureerd en staat de server fysiek niet ver weg van de bezoeker?

Verder heeft u zelf natuurlijk een rol in het sneller maken van een website. Zo worden er soms afbeeldingen op de website geplaatst zonder deze eerst te verkleinen, wat er voor zorgt dat er meerdere MBs aan informatie ingeladen moet worden door de bezoeker.

Waarom is een snelle website belangrijk?

Weinig mensen houden van wachten, en al zeker niet op het inladen van een website.  Daarbij heeft ook Google recentelijk de laadtijd van een website opgenomen als factor in haar bepalen hoe hoog een website gaat verschijnen, waardoor een korte laadtijd extra belangrijk is geworden. Ten slotte is ook de opkomst van mobiel gebruik van het internet een belangrijke aanleiding om de snelheid van je website te optimaliseren want niet overal is de snelheid van de mobiele bezoeker optimaal.

Hoe meten?

De eenvoudigste (en één van de meeste uitgebreide manieren) is om gebruik te maken van YSlow. Deze tool (die ook beschikbaar is als add-on voor diverse browsers waaronder Firefox en Google Chrome) controleert een website op 23 factoren welke de snelheid van een website beïnvloeden. Naast een score op de verschillende factoren geeft YSlow ook advies voor verbeteringen indien deze mogelijk zijn.

Voordelen

Hogere conversie ratio

Zoals blijkt uit onderzoek van Akamai.com en Gomez.com (weergegeven als infographic) is laadtijd sterk verwant aan de conversie ratio van een website. Verder wordt ook de klanttevredenheid hoger naarmate een website sneller wordt gemaakt.

Onnodige onderdelen weghalen

Vaak blijkt bij het onderzoeken hoe een website sneller kan worden gemaakt dat er ook diverse onderdelen ingeladen worden die helemaal niet meer gebruikt worden. Bijkomend voordeel hierbij is dat deze onderdelen ook niet meer onderhouden of geüpdate hoeven te worden. Zo wordt niet alleen de laadtijd beter, maar kost ook het onderhouden van de website minder tijd.

 

Verbeter uw website

Laat uw website testen en weet wat u kunt doen om uw site te verbeteren.

Bestel nu

 


Services