full screen background image

PXLdesign werkt met "open source" software

Allereerst 'Open source' dat vertaald 'open broncode' betekent. Dit houdt in dat de broncode van een stuk software publiekelijk toegankelijk is. Dit anders dan bij 'closed source' (ook wel 'proprietary' genoemd) waarbij de code niet toegankelijk of beschikbaar is. 

CMS

De term 'CMS' die staat voor Content Management System. Met een dergelijk systeem kan eenvoudig een website beheerd worden zonder dat er kennis nodig is van programmeertalen.   

Gratis

Een belangrijk voordeel van open source CMS is dat zijn geen licentiekosten kennen. Dit betekent echter niet dat het kiezen voor een open source CMS in houdt dat er geen verdere kosten aan deze keuze verbonden zijn. Zo dienen (beveiligings)updates geïnstalleerd te worden, dienen er mogelijk koppelingen naar andere systemen gemaakt te worden, of dient er custom code geschreven te worden specifiek voor de website. Kort gezegd houdt dit in dat er weliswaar geen standaard licentiekosten betaald hoeven te worden, maar soms zijn er wel kosten verbonden aan het gebruik van bepaalde modules

Het systeem wordt doorontwikkeld

Doordat er wereldwijd vrijwilligers aan het werk zijn aan open source CMS systemen worden deze telkens beter. Anders dan bij een closed source project waarbij er één team verantwoordelijk is voor het bijhouden en verbeteren van de code is dit bij een open source project een wereldwijde community. Dit zorgt er (in de meeste gevallen) voor dat open source systemen zichzelf sneller ontwikkelen en eerder aansluiten op nieuwe standaarden op het web dan dat closed source systemen dat doen.

MODX

Er zijn verschillende grote spelers in de CMS markt zoals: WordPress, Joomla en Drupal. Ze hebben het voordeel dat er ontelbare gratis templates voorhanden zijn en je heel eenvoudig een website online hebt staan. Het nadeel is dat al die websites ook erg op elkaar lijken. Voor een op maat gemaakte website worden de kosten met deze sytemen gelijk een stuk hoger.

 

Drupal

Drupal is een gratis, community-gebouwde website development tool. Hiermee kunt u bijwerken en beheren van een website zonder veel technische know-how. Drupal maakt gebruik van een point-and-click interface om u te laten pagina's, menu's, afbeeldingen en uploaden van bestanden toe te voegen. Als uw website groeit, is het makkelijk om aangepaste functies toe te voegen uit de duizenden modules. Drupal is hoog aangeschreven als één van de beste website beheer systemen dat beschikbaar is.

 

Wordpress

WordPress is een platform dat oorspronkelijk gebouwd is als blogging tool en ook veel ingezet wordt als content management systeem. Het is één van de meest makkelijke platformen die er zijn. In 2013 draaiden maar liefst 60 miljoen websites op WordPress, wat het tot het populairste platform op het internet maakt.

 

Elk systeem heeft zijn eigen voor en nadelen. In overleg met uw wensen kiezen we voor het systeem dat het beste aansluit bij uw wensen.

 

 

MODX CMS

Het MODX  Revolution content mangament systeem (cms) is bij uitstek geschikt voor het eenvoudig beheren van verschillende websites. Zo kunt is het bijvoorbeeld mogelijk om een landingspagina te voorzien van een eigen URL (domeinnaam) en te beheren vanuit 1 beheergedeelte.

Modx CMS


Services